קורס לטיפוח כישורים חברתיים

קורס לטיפוח כישורים חברתיים וויסות רגשות קשים לגילאים: 13-11 בהנחיית מירי הדר גילת- "החופש להגשים" גיל ההתבגרות ובמיוחד תקופת חיים מורכבת זו מעמידה את ילדינו בהתמודדויות לא פשוטות עם מהלכי החיים ככלל ועם מאפייני הגיל בפרט. החיים בזמן מלחמה ולפני כן, בתקופת סגרי הקורונה, העולם שלנו, המוצף בחשיפה לשעות של מסכים הביאו את מרבית בני […]
קורס לשיפור בטחון עצמי

איך למשוך אלינו חברים, לבנות ביטחון עצמי ולהתמודד עם כעסים ורגשות קשים? ולא תמיד אנחנו יודעים איך להגיע לזה.וכשאנחנו לא מצליחים -אז מאוד קשה לנווכשילדינו חווים זאת, קשה לנו פי כמה וכמה. אין דבר יותר מתסכל בתור הורים – מלהישאר חסר אונים ולראות את הילד שלך סובל, לבד, מתקשה להבין מצבים חברתיים או נמצא בסביבה […]
מהי ערכת החופש להגשים?

ערכת עבודה, המיועדת למאמנים, מטפלים, עובדים סוציאליים, יועצים ומורים (מטעמי נוחות יכונו –"המנחה") העובדים עם מתבגרים ומבוגרים (מטעמי נוחות יכונו –"המונחה").
למי שנמצא רק בראשית התפתחותו המקצועית ולמי שוותיק ומעוניין לגוון ולהרחיב את ארגז הכלים שלו.
מארז מהודר – המכיל 6 חוברות + חוברת מלווה ערכה + תיק
העבודה עם הערכה יכולה להינתן במסגרת פרטנית או קבוצתית. לשימוש במהלך המפגש הטיפולי/ האימוני בקליניקה או בבית המונחה.
כול חוברת מתמקדת בנושא אחר ומרכזת בתוכה ארגז כלים פרקטיים, חווייתיים, יצירתיים קלים ופשוטים, תרגילים וטיפים לשימוש המנחה והמונחה.
ניתן לעבוד עם חוברות הערכה המודפסת בשני אופנים:
הערכה המלאה נמצאת אצל המנחה, שבוחר מתוכה תרגילים וטיפים ספציפיים, הרלוונטיים למונחה/מונחים שלו במסגרת המפגש הפרטני ו/או הקבוצתי.
המנחה מתאים מתוך הערכה חוברת המתייחסת לבעיה הרלוונטית למונחה, נותן לו אותה ומלווה אותו בביצוע המשימות והתרגילים הרלוונטיים. המשימות יכולות להתבצע במהלך המפגש המשותף או כשעורי בית בביתו של המונחה. בתום התהליך, החוברת נותרת בידי המונחה, אשר יכול לחזור אליה בכל הזדמנות. הימצאות החוברת בידי המונחה מאפשרת לו ליצור ניתוח רפלקטיבי לבחינת מיקומו והתפתחותו בתוך התהליך וכן להשתמש בה כבסיס ליצירת שינוי בתחום הספציפי על ציר הזמן.
לגבי הקבצים המקוונים של הערכה:
תוכלו להדפיס לכם את הערכה וליצור לכם חוברות עבודה או להדפיס דפים ספציפיים לפני כול מפגש.
הקבצים ניתנים להדפסה בכול מדפסת ביתית.
"חופש להגשים"
חוסכת למנחה מאמץ רב בזמן, בחשיבה ובהכנה של המפגש.
מגדילה את ארגז הכלים, היכולות והטכניקות של המנחה תוך מתן כלים מעשיים, מהירים וקלים לביצוע, חווייתיים ויציר המונחה בכך שמקלה עליו ליצור תכנית עבודה מותאמת, הרלוונטית למונחה.
תורמת ליצירת טרמינולוגיה – שפה אימונית / טיפולית אחידה, שמאפשרת סיעור מוחין מקצועי סביב הפעילויות.
כתובה בשפה פשוטה, מציגה איורים אסתטיים, ובכך מבטיחה יצירת אווירה מקרבת התורמת להתמודדות המנחה עם התנגדויות ובמיוחד עם האנטגוניזם הראשוני של מונחים (מתבגרים), שלרוב מתנגדים לקחת חלק במפגשים הללו (לפחות בתחילת התהליך).
הערכה מאפשרת יצירת בסיס לעבודה, סדר, תוכנית ברורה וביטחון מקצועי.
קורס העצמה וכישורים חברתיים

הורים יקרים,
למה כדאי לכם לשלוח את המתבגרים שלכם לקורסים של העצמה וכישורים חברתיים
כי קורס כזה יעניק להם כלים להתמודדות טובה יותר עם האתגרים שיתקלו בהם בעתיד…
אילו כלים?
– הבנה רגשית- המתבגרים לומדים לזהות ולהבין רגשות – הן את הרגשות שלהם והן את רגשותיהם של אחרים, דבר שמסייע להם לפתח אמפתיה.
-כלים לבניית ביטחון עצמי- המתבגרים משפרים את הביטחון העצמי שלהם, את תחושות הערך והמסוגלות העצמיים. הם מקבלים כלים להתמודד עם אתגרים חברתיים, מה שמוביל להעצמה.
– כלים לפיתוח מיומנויות חברתיות- הקורסים עוזרים למתבגרים שלכם ללמוד איך לתקשר עם אחרים, לבקש עזרה, לעבוד בצוות ולהתמודד עם קונפליקטים וכן, לחזק קשרים חברתיים; להכיר חברים חדשים ולבנות קשרים חברתיים משמעותיים.
– שיפור היכולת לפתור בעיות- במסגרת הקורס, המתבגרים נדרשים לחשוב בצורה יצירתית ולהתמודד עם בעיות בצורה עצמאית ו/או קבוצתית.
-סביבה תומכת- החברות בקורס מעניקה למתבגרים סביבה בטוחה שבה מתבגרים יכולים לתרגל התנהגויות חברתיות חדשות מבלי לחשוש משיפוט.